Претседател
Сподели
 
 

 

Андреј Жерновски

претседател на ЛДП

 

 

 

Член на ЛДП. Роден 26.11.1968 година во Скопје, Република Македонија. Македонец. Дипломиран градежен инженер на Универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје. Говори англиски јазик. Живее во Скопје. Оженет со Олгица, татко на Никола  и Дарко .

Совет на Град Скопје:

 • 1996-2000 Советник во Советот на Град Скопје и заменик претседавач,
 • 2000-2002 Советник на градоначалникот на Град Скопје

Пратеник во Парламентот на Република Македонија во три мандати:

 • 2002-2006
 • 2006-2008
 • 2008-2011

2003-денес член на Делегацијата на Република Македонија во Советот на Европа.


2004-2006 прв претседател на заедничката Интерпарламентарна комисија на Македонскиот парламент и Европскиот  парламент за интеграција на Република Македонија во ЕУ.

 
Партиски активности:

 • Член на ДП од 1993
 • 1994 - 1997 Претседател на подмладокот - Демократска младина
 • 1998  -2002 Портпарол
 • 2002 - денес член на Извршен одбор на ЛДП
 • 2006 - 2011 Потпретседател
 • 2011 - денес Претседател

 

 

e-mail:andrejzernovski@yahoo.com; andrej.zernovski@ldp.org.mk 


 
 
 
Претседател
Потпретседател
Потпретседател
Потпретседател
Генерален секретар
Извршни секретари
Извршен одбор
Централен одбор
Надзорен одбор
Совет на ЛДП
Одбори на ЛДП
Форум на жени
ЛиДеМ
 
 
 

© ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА - ул. „11 Октомври“ бр.8-1/4 - Скопје, тел: 02/6091-268; 070/316-211